Vessakuva paljasti Sotsin olympialaisten karut olot – tekisitkö tarpeesi tässä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Vuoden 2014 talviolympialaiset järjestetään Venäjän Sotshissa 7. – 23. helmikuuta. Urheilukilpailut ovat jo etukäteen herättäneet runsaasti keskustelua maailman mediassa muun muassa Venäjän homovastaisen ilmapiirin, korruptiohuhujen ja terrorismipelon vuoksi.

Nyt keskustelua herättävät puolestaan urheilijoille tarjotut saniteettitilat. Twitterissä on levinnyt BBC:n toimittajan ottama kuva Sotshin ampumahiihdossa kilpaileville urheilijoille tarkoitetuista vessoista, joissa yksityisyys on varsin vähäistä. Vessanpönttöjä on nimittäin surutta aseteltu useita kappaleita vierekkäin samaan koppiin.

Washington Post -lehden mukaan Venäläiset ovat kommentoineet sosiaalisessa mediassa wc-kuvien olevan vain yksi merkki kilpailujen ympärillä pyörivästä korruptiosta. He ovat ihmetelleet, eikö 51 miljardin dollarin budjetilla saa edes yksityisyyttä tarjoavia vessakoppeja kilpailijoille.

– Sotshin vessat luovat yhteisöllisyyden tunnelmaa! Tätä yli 50 miljardilla dollarilla saa, Venäläinen shakkimestari ja poliittinen vaikuttaja Garry Kasparov vitsaili Twitterissä.