Huuto.netin peliharvinaisuus uutisoitiin ympäri maailmaa – tätä ei usein nähdä

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Ihmisten kotien kätköistä saattaa joskus löytyä rihkamaksi luultua tavaraa, jonka todellinen arvo paljastuu omistajien yllätykseksi paljon luultua korkeammaksi. Nyt suomalaisessa Huuto.net -verkkokaupassa on myyty todellinen videopelimaailman keräilyharvinaisuus.

Huuto.net
Huuto.net

Huuto.netin käyttäjä Susse10 asetti 9. tammikuuta 2014 sivustolle myyntiin Nintendo Entertainment System -konsolin Bram Stoker’s Dracula -pelin. Lähtöhinta oli 45 euroa, mutta lopulta videopeli meni kaupaksi 889,88 euron hintaan. Pelissä oli nimittäin mukana sen erittäin harvinainen suomenkielinen ohjevihkonen. Kyseessä on tiettävästi ainoa jäljellä oleva kappale kyseisestä harvinaisuudesta.

Kotaku
Kotaku

NES:in Bram Stoker’s Dracula -pelin suomenkielinen ohjevihkonen on itse asiassa noussut jopa pienimuotoisen legendan maineeseen retropelien harrastajien keskuudessa. Nes Retro -foorumilla keräilijöiden kerrotaan jakaantuneen kahteen leiriin, joista toinen ei uskonut suomenkielisten ohjeiden olleen ikinä olemassakaan. Nyt olemassaolo on kuitenkin siis todistettu.

Tapaus on noteerattu peliharrastajien keskuudessa ulkomaita myöten. Harvinaisesta huutokauppakohteesta uutisoitiin videopeliharrastajien suosimalla yhdysvaltalaisella Kotaku-sivustolla.