Nyt voit tekeytyä julkkikseksi nettikamerakeskustelussa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin, että Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi FBI pääsee katselemaan tietokoneiden nettikameroita salaa. Katselun aikana kameroiden merkkivalo ei syty, joten tietokoneen käyttäjä ei huomaa salakatselua.

YouTube
YouTube

Nyt salaisia agentteja ja kavereita voi kiusata erillisen tietokoneohjelman avulla, joka muuttaa käyttäjänsä ulkonäön julkisuuden henkilöksi. FaceSubstitution-tietokoneohjelma muuttaa nettikamerassa näkyvän henkilön vaikka Walter Whiteksi, mutta valikoimissa on muun muassa Justin Bieber, Rihanna, Kim Kardashian, Barack Obama ja Chuck Norris. Löytyypä vaihtoehdoista jopa Mona Lisa ja kuningatar Elisabet.

Web-kameroita käytetään yleensä pikaviestimien verkkokeskusteluissa. Washington Postin julkaiseman artikkelin mukaan FBI on voinut tarkkailla kameroita käyttäjien tietämättä jo vuosien ajan. Tiedot perustuvat FBI:n teknologiaosaston entisen työntekijän, Marcus Thomasin, lausuntoon.