Mies muuttaa jäävuorelle asumaan – palaa kun jäävuori on sulanut

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Science-lehdessä julkaistusta raportista, jossa kerrottiin, että valtamerien lämpötila on noussut viimeisen 60 vuoden aikana enemmän kuin 10.000 vuoden aikana. Nyt eräs maailman hyvinvoinnin puolesta puhuva mies aikoo laittaa itsensä likoon jäätiköiden puolesta.

Italialainen Alex Bellini lentää keväällä 2015 Grönlantiin ja elää yhdellä jäävuorella niin kauan, kunnes se sulaa pois. 33-vuotias mies tahtoo tempauksellaan osoittaa ilmaston lämpenemisen vaikutuksen ja sen, kuinka ihmisten teot vaikuttavat planeettaamme.

Mies lähtee Grönlantiin 300 kuivaruokakilon, erilaisten varusteiden ja pelastautumiskapselin kera. Hän elää alueella niin kauan, kunnes jäävuori on sulanut ja kapseli putoaa mereen. Sen jälkeen hän on tuuliajolla, ja lopulta kapselissa oleva Bellini huuhtoutuu rantaan.

Bellini saattaa joutua elämään jäävuorella jopa vuoden päivät, mutta extreme-teot eivät ole hänelle uusia. Mies on muun muassa ehtinyt soutamaan Atlantin valtameren yli vuonna 2005, Tyynen valtameren yli vuonna 2011 ja hän on juossut Los Angelesista New Yorkiin 70 päivässä, Vice paljastaa.

http://elitedaily.com/news/world/man-plans-live-iceberg-melts-promote-climate-change-awareness-video/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=man-plans-live-iceberg-melts-promote-climate-change-awareness-video