Bloggaajille 22 miljoonan korvausvaatimus – yllätyskäänne oikeusjutussa

Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Amerikkalainen laulaja-lauluntekijä Prince tunnetaan musiikillisena huippulahjakkuutena, joka uudisti popmusiikkia merkittävästi etenkin 80-luvulla. Viime vuonna uutta musiikkia julkaissut artisti on myynyt kansainvälisesti yli 150 miljoonaa levyä.

Nyt Prince on noussut otsikoihin erikoisten mielenmuutostensa vuoksi. Muusikko nosti kaksi viikkoa sitten yhteensä 22 miljoonan dollarin oikeusjutun 22 bloggaajaa vastaan keikkatallenteiden laittomasta jakamisesta Facebookissa ja muilla internet-sivustoilla. Tapaus levisi nopeasti uutisiin, jolloin Prince päättikin TMZ-sivuston mukaan yhtäkkiä perua kanteen. Syytä artistin yhtäkkiselle mielenmuutokselle ei ole annettu.

Prince tunnetaan mustan rytmimusiikin merkittävänä uranuurtajana, joka loi oman Minneapolis-soundinsa. Vuosina 1993 ja 2000 välillä Prince tunnettiin symbolilla, jolle ei ole ääntämisasua. Epävirallisesti hänet tunnettiin tuolloin nimillä The Artist Formerly Known As Prince ja The Artist. Princen kuuluisimpia kappaleita ovat muun muassa Purple Rain, Little Red Corvette ja When Doves Cry. 1980-luvulla Michael Jackson pyysi Princeä laulamaan Bad-kappaleelle, mutta popdiiva kieltäytyi yhteistyöstä hänen kanssaan.