Hollywoodin kaksinaismoralismi: Mileyn paljas pinta lytättiin – Beyoncen stringipeppua ylistetään

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Viihdemaailma on täynnä kaksinaismoralismia. Jotkut tähdet selviävät jutuista, jotka saisivat toiset näyttämään epäuskottavilta. Jokin aika sitten Miley Cyrus shokeerasi maailmaa VMA-gaalassa esiintymällä rohkeasti Robin Thicken kanssa.

Kuva: Splash
Kuva: Splash

Vähäpukeisena r&b-tähden kanssa twerkannut poppari nähtiin lavalla kiehnäämässä miestä vasten. Sekä Cyrusin asu että esiintymistyyli tylytettiin välittömästi maan rakoon, ja siitä tuli globaali pilan kohde. Tilanne oli varsin eri, kun poptähti Beyonce nähtiin stringeissä Grammy-gaalan lavalla miehensä Jay-Z:n kanssa.

Provokatiivinen ja seksikäs esitys sai osakseen fanien hehkutusta. Wrecking Ball -kappaleen esittäjän ihailijat eivät kuitenkaan voineet ymmärtää, miksi Mileyn esitys herätti myötähäpeää, kun taas Beyoncen rivoilu ihastutti kaikkia.

– Mileyta vihataan, kun hän esitteli peppuaan esiintymisessä, kun Beyonce on lavalla stringeissä. Mietitään vähän, Miley on täydellinen, kirjoitti Georgia Coburn -niminen fani Twitter-blogissa.

– Beyonce stringeissä, eikä maailma näe siinä mitään väärää. Kun Miley tekee sen, se on syntiä, huomautti Stacey Chinapen -niminen ihailija.

Mikä kaksinaismoralistiseen suhtautumiseen on sitten syynä? Elite Dailyn mukaan ongelma on siinä, että Beyonce on viehättävämpi, ja hänellä on enemmän seksuaalista karismaa. Tuolloin seksikkyyttä ei tarvitse esittää, vaan se tulee luonnollisesti. Osa yleisöstä saattoi kokea Cyrusin esityksen liiallisena yrittämisenä. Esitysten sävy oli myös varsin erilainen.

Beyonce valitsi tyylikkään, varautuneemman tavan ilmentää seksuaalisuuttaan. Esitykseen kuuluivat tyylikkäät alusvaatteet, kuuma peppukoreografia ja tanssiminen aviomiehen kanssa. Miley twerkkasi lättäpeppuaan teddykarhujen ja lyhytkasvuisten taustatanssijoiden joukossa. Cyrus liikkui rivosti, kosketteli jättikokoisella pehmokädellä itseään ja hieroi takapuoltaan naimisissa olevaan mieheen. Yksinkertaistaen – Beyoncen esityksessä nähtiin aikuinen nainen, Mileyn esityksen aikana lavan näytti vallanneen seksinnälkäinen lapsi.