Yhä useampi toipuu erosta uudella kumppanilla – laastarisuhteet yleisiä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Eroprosessit saattavat joskus olla kivuliaita tai kestää pitkään. Moni yksin jäänyt hakee lohtua uudesta suhteesta ja joskus jopa yllättävän nopealla aikataululla. Missourin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan kolmasosa college-opiskelijoista hyppää vieraaseen sänkyyn alle kuukauden kuluttua erosta.

Etenkin ne, jotka ovat joutuneet jätetyksi tai hylätyksi, hakevat pikaisesti korvaavaa seuraa vieraiden vällyjen välistä.Yleensä satunnaisen sekstailemisen avulla pyritään pääsemään irti stressaavista sydänsuruista ja yli entisestä kumppanista. Tutkimuksen julkaisseen Live Science -lehden mukaan käyttäytymismalli on opittu elokuvista ja netistä.

Kautta aikojen ihmisten on tiedetty etsivän itselleen eron jälkeistä lohtusuhdetta, mutta käyttäytymisestä ei ole ollut olemassa tieteellistä dataa. Tutkija ja psykologi Lynne Cooperin mielestä ihmisten selviytymiskeinot etenkin erotilanteissa ovat mielenkiintoisia.

Tutkimukseen osallistui 170 oppilasta, jotka olivat eronneet kuluneen kahdeksan kuukauden aikana. Osallistujat raportoivat kokemuksiaan seuraavan 10-12 viikon ajan, ja he kirjasivat heidän seksuaalista aktiivisuutta, seksuaalisia mielihaluja ja tuntemuksia ylös. 35 prosenttia kokeeseen osallistuneista tahtoi harrastaa seksiä, jotta unohtaisivat exän ja 25 prosenttia siksi, että tekisivät entisen kumppanin mustasukkaiseksi.

Eniten lohtua haettiin viisi kuukautta eroamisen jälkeen ja seksin avulla yritettiin poistaa negatiivisia ajatuksia. Sitä ei kuitenkaan saatu selville, auttoiko väliaikainen laastarisuhde ihmisen hyvinvointia ja oloa loppupeleissä. Yleensä kuitenkin seksiä harrastivat enemmän he, jotka olivat muutenkin olleet enemmän yhden illan jutuissa mukana.