Henkilöauto murskaimen läpi kahdessa minuutissa – katso video

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Metalliromua yritetään kierrättää monenlaisten tuotteiden valmistuksessa teräs- ja valimoteollisuudessa. Kierrätetty metalli säästää merkittävästi luonnonvaroja, ja nyt YouTubessa on julkaistu video vihreän henkilöauton viimeisestä matkasta.

YouTube
YouTube

Videolla näytetään, kuinka auto pudotetaan hitaasti kohti murskaimia keula edellä ja suuret terät ottavat kulkupelin rajusti vastaan. Romuttamon hirviökone näyttää ikään kuin syövän henkilöautoa järjestelmällisesti niin kauan, kunnes jäljellä on enää kasa metallipaloja ja -mujua.

Romumetallin hinta on noussut viime vuosina kohisten ja koska halvan auton korjaaminen on kallista puuhaa, kannattaa autovanhus toimittaa ennemmin romuttamolle kuin korjata. Vaihtari.fi-sivuston blogin mukaan Suomessa romutetaan vuosittain 100.000–150.000 autoa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.