Kadutko menneitä suhteitasi? Tämän takia se on turhaa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihminen saattaa elätellä mielessään utopiaa täydellisestä rakkaudesta. Yhdestä ihmisestä, jonka kanssa kaikki olisi täydellistä ruusujen tuoksua ja lakanoiden havinaa, hääkelloja ja omakotitalon pihalla tepastelevia lapsia.

Monen polulle osuu kuitenkin useita ihmisiä ennen aloilleen asettumista. Miksi? Hyvää kumppania ei välttämättä tunnista, jos ei ole suudellut ensin muutamaa sammakkoa.

Kyse on niistä tyypeistä, jotka lupaavat soittaa seuraavana päivänä, eivätkä soita. Miehistä, jotka ovat kiinnostuneita enemmän rinnoista kuin naisen luonteesta. Naisista, jotka käyvät läpi toisen iPhonea jo suhteen alussa. Hassuista epävarmoista ihmisistä, jotka puhuvat vain itsestään treffien ajan. Sitoutumiskammoisista. Niistä, jotka haluavat toisen seuraa vain yksinäisyydentunteen paikkaamiseksi.

Jokainen on elämänsä aikana kokenut vastaavia opettavaisia kokemuksia, joiden myötä osaa suhtautua ihmisiin järkevämmin ja itseensä arvostavammin. Kokemukset opettavat. Jokainen elämäämme tullut ihminen on kävellyt vastaan syystä. Ehkä tasapainottamisen vuoksi – äänekäs nainen saattaa rakastua hiljaiseen mieheen ja oppia tältä erilaisen tavan olla.

Oikeanlaisen ihmissuhteen tunnistaa yksinkertaisista tuntomerkeistä. Hänen kanssaan tuntee olonsa hyväksi ja olo on innostunut, mutta ilman minkäänlaista draamaa. Hermoilulle ei ole tarvetta. On mukavaa olla kyseisen henkilön kanssa rauhassa ilman riitoja, eikä suhteen päättyminen pelota vakavienkaan keskustelujen yhteydessä. Tällaisen henkilön kohtaaminen on jokaisen sammakon arvoinen kokemus.