Matkalla New Yorkiin? Tässä kuumat ruokavinkit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yhdysvaltojen isossa omenassa, eli New Yorkissa, riittää tekemistä myös kylmänä talvipäivänä. Ravintoloiden ja kulttuurin täyttämä suurkaupunki houkuttelee turisteja luokseen myös nollakelistä huolimatta. Mikäli ulkona on kylmä, kannattaa lämmikettä hakea sisätiloista höyryävän juoman tai ruoan parista.

Huffington Postin matkailutiimi vinkkaa, että Manhattanin lämmittelykierros kannattaa aloittaa suoraan osoitteesta 3183 Broadway, jossa sijaitsee Jin-nuudeliravintola. Alkujuomaksi kannattaa valita kuuma sake ja selata sen jälkeen ruokalistaa värikkään makuisten annosten valitsemiseksi. Eri täytteiden ja makujen valikoima on laaja.

New Yorkissa pääsee helposti sukeltamaan ihastuttavien voileipien maailmaan, ja mikäpä maistuisi sen paremmalta, kuin lämmin leipä kylmän viiman jälkeen? E. Houston streetiltä löytyy kuumien voileipien koti nimeltään Katz, ja sen jälkeen voi sulatella savukinkkusämpylää ihanan höyryävän herkkusienikeiton seurassa 2nd Avenue Delissä.

New Yorkissa jos missä kannattaa maistaa rakkaudenkieltä kiihdyttäviä ostereita. Grand Centralissa sijaitseva Oyster Bar tarjoilee huumaavan kuumia ja kermaisia osteripannuja. Mikäli tahtoo syödä hieman tuhdimmin, kannattaa suunnata Flatiron Buildingiin ja etsiä sieltä The Breslin -niminen ravintola. Paikka on nimetty monesti Manhattanin parhaaksi gastropubiksi.

Myös Manhattanilta löytyy takkoja ja yksi sellainen lämmittää kaikkia Keen’s Steakhousen asiakkaita Midtown Westin alueella. Ravintolan Pub Roomissa on takka ja huone on koristeltu upealla piippukokoelmalla. Mikäli kuitenkin kaipaa herkullista BBQ-ruokaa, ei turistin auta muu kuin suunnata matkansa Koreatowniin Madangsui-ravintolaan.