Viinipullo aukeaa näyttävästi kaasuliekillä – omalla vastuulla!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Tälläkin viikolla lukemattomat suomalaiset tuskailevat viinipullojen kanssa, kun viinipullon korkin avaavaa korkkiruuvia ei ole käsillä. Kerroimme taannoin vinkistä, jonka avulla pullon saa auki kenkää apuna käyttäen, mutta moni on löytänyt myös muita konsteja.

YouTube
YouTubeThe Stir -lehtii paljastaa nyt vinkkejä siihen, kuinka viinipullon korkin saa pois pullosta ilman asianmukaista avaajaa. Eniten vannotaan miehisten työkalujen nimeen. Ruuvaa korkkiin pitkä ruuvi ja vedä korkki pois vasaran naulojen irroittamiseen tarkoitetun haaran avulla. Kun ruuvi on korkissa, voi työkaluna vaihtoehtoisesti käyttää myös tonkia tai pihtejä, jolloin ruuvista saa sopivan otteen korkin ulosvetämiseksi.

Pulloa voi hakata pohja edellä seinää vasten kietomalla minkä tahansa pehmeän esineen, kuten pyyhkeen, sen ympärille ja korkki irtoaa pikkuhiljaa iskuvoimasta. Kaikki avauskeinot eivät välttämättä ole siitä järkevimmästä päästä, mutta YouTubessa on myös videoita siitä, kuinka korkki irtoaa pullon kaulaa lämmittämällä.