Samuli Edelmannin tähdittämästä elokuvasta valtava korvausvaatimus

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tom Cruise nousee sännöllisin väliajoin kohuotsikoihin harjoittamansa skientologia-uskontoon liittyen. Siitä huolimatta mies nähdään toinen toistaan suuremmissa Hollywood-tuotannoissa, kuten Vaarallinen tehtävä -elokuvissa. Cruise on toiminut myös kyseisen elokuvasarjan tuottajana.

Nyt Tom Cruisea vastaan on nostettu jopa miljardin dollarin suuruinen kanne. Käsikirjoittaja Timothy Patrick McLanahan nimittäin väittää, että Vaarallinen tehtävä -sarjan tuoreimman osan, Mission Impossible: Ghost Protocol -elokuvan juoni olisi varastettu hänen vuonna 1998 kirjoittamastaan Head On -käsikirjoituksesta.

Radar Online -sivuston raportoi McLanahanin nostaneen oikeusjutun Cruisea, Paramount Pictures -yhtiötä ja lukuisia muita elokuvayhtiöitä vastaan. Miehen mukaan hänen käsikirjoituksensa pyöri useilla yhtiöillä, mutta se ei päätynyt valkokankaalle asti. McLanahan väittää, että hänen käsikirjoituksensa olisi muokattu luvatta Mission Impossible: Ghost Protocol -elokuvaksi. Nyt tapaus päätynee tuomioistuimen ratkaistavaksi.

Tom Cruisen huhutaan seurustelevan nykyään 70’s Show ja Orange is the New Black -sarjasta tutun Laura Preponin kanssa. Cruisen aiemmat vaimot ovat niin ikään olleet osa viihdemaailmaa. Liitot Mimi Rogersin, Nicole Kidmanin ja Katie Holmesin kanssa eivät kestäneet juurikin skientologiakirkon vuoksi, sillä naiset eivät nielleet sen voimakasta vaikutusta heidän elämäänsä.