Wiz Khalifa ja The Offspring saapuvat Ruisrockiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

4. – 6. heinäkuuta juhlittavan Ruisrockin varmistuneiden artistien päiväkohtainen ohjelma on julkistettu yli 20 uuden kiinnityksen myötä. Ruisrockissa nähdään ensi kesänä esimerkiksi kalifornialainen The Offspring.

Yli 50 miljoonaa albumia maailmanlaajuisesti myynyt The Offspring nousi supersuosioon vuoden 1994 menestysalbumillaan Smash, jonka hitit nousivat 1990-luvun punk-aallon tunnushymneiksi. Tänä vuonna 30-vuotista taivaltaan juhliva yhtye julkaisi vuonna 2012 yhdeksännen studioalbuminsa Days Go By.

Tämän hetken kuumimpiin rap-nimiin lukeutuva Wiz Khalifa nousi supertähdeksi vuoden 2011 multiplatinaa myyneellä Black And Yellow -sinkullaan. Kahdella edellisellä albumillaan Yhdysvaltojen Billboard 200 -listan kakkoseksi noussut räppäri on ollut Grammy-ehdokkaana yhteensä viisi kertaa, ja lupaillut tälle vuodelle myös uutta levyä.

Paluun tehnyt Suede saadaan myös Turkuun. Brett Andersonin luotsaama yhtye julkaisi kymmenen vuoden tauon jälkeen Bloodsports-albuminsa, joka keräsi viime vuonna ylistystä maailman musiikkimedioissa. Brittinelikko Bastille valloittaa parhaillaan maailmaa Bad Blood -debyytillään. Lisäksi ohjelmakartalle lisättiin myös ruotsalaispoppari Veronica Maggio, elektropopduo Icona Pop ja sisarduo First Aid Kit.