Huolestuttava tieto tutkijoilta – rotat kasvavat pian lampaita suuremmiksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Tiedemiehet luovat monesti teorioita siitä, mihin ihmisen ja luonnon evoluutio voi johtaa. Joskus ennustukset ovat melko lennokkaita. Leicesterin yliopiston geologia-asiantuntijan Jan Zalasiewiczin mukaan suuret eläinlajit saattavat joutua ajan saatossa sukupuuttoon.

Tutkijan ennustuksen mukaan luontoäiti täyttää näiden jättämän aukon, ja rotat voivat kasvaa tulevaisuudessa isommiksi kuin lampaat. Ilmiötä kutsutaan gigantismiksi. Se on yleinen evoluution historiassa ja sillä tarkoitetaan prosessia, jossa pienet eläinlajit ottavat tilan haltuun, kun suuremmat kuolevat.

– Eläimet kehittyvät ajan saatossa sellasiksi, mikä auttaa niitä selviämään ja tuottamaan jälkeläisiä, kertoi Zalasiewicz Herald Scotland -lehdelle.