Sotshin vessat ällistyttävät – mitä ihmettä nämä tarkoittavat?

Urheilu Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vuoden 2014 talviolympialaiset järjestetään Venäjän Sotshissa 7. – 23. helmikuuta. Kilpailut ovat jo etukäteen herättäneet runsaasti keskustelua maailman mediassa ja kerroimme äsken urheilijoille tarkoitetuista parivessoista. Nyt venäläisiin wc-tiloihin liittyvä naureskelu saa jatkoa.

Twitterissä on levinnyt kuva saniteettitilan seinällä olevasta kieltotaulusta, jossa vessan käyttäjiä kehoitetaan suorittamaan asiansa ainoastaan pöntöllä istuen. Toiletissa on kiellettyä virtsata seisoviltaan, oksentaa, nousta pöntön päälle, juopotella ja jopa kalastaa. Kieltotaulun kuvan julkaissut lumilautailija Sebastien Toutant naureskelee, että ohjeistus on perin mielenkiintoinen.

Sotshin talviolympialaiset ovat herättäneet keskustelua jo viikkojen ajan ennen kilpailuja muun muassa Venäjän homovastaisen ilmapiirin, korruptiohuhujen ja terrorismipelon vuoksi. Moni otaksuu, että jättibudjetilla valmistettu urheilujuhla vetää koko maailman mielenkiinnon pois muista Venäjän suunnittelemista toimista.