Sotshin olympialaiset kalliimmat kuin kaikki talvikisat yhteensä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Sotshin olympialaiset lähestyvät kovaa vauhtia. Urheilutapahtumaa on kritisoitu maailmalla Venäjän surkean ihmisoikeustilanteen vuoksi, mutta erityisesti Venäjällä olympiahuuma on nyt suurimmillaan. Urheilukilpailuihin ja niiden järjestelyyn onkin saatu uppoamaan varsin sievoinen summa, mutta silti infrastruktuuri on kuin Pohjois-Koreasta.

Sothsin olympialaisten kustannukseksi arvioidaan tällä hetkellä noin 38 miljardia euroa. Se tekee niistä kaikkien aikojen kalleimmat tähän asti järjestetyistä olympiakilpailuista. Aikaisemmin kalleimpien kisojen titteliä kuului vuonna 2008 Pekingissä järjestettyille kesäolympialaisille, joiden järjestelyihin kului kaiken kaikkiaan noin 30 miljardia euroa.

Ennen vuoden 2014 kilpailuja kaikkien aikojen kalleimmat talviolympialaiset olivat Naganon olympialaiset vuonna 1998. Hollantilaisen NRC Handelsblad -lehden mukaan Sotshsin kisojen kokonaiskustannukset tulevat olemaan isommat kuin kaikkien tähänastisten talviolympialaisten kulut yhteensä.