Mies ei ole peseytynyt 60 vuoteen – karmaiseva näky

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Meillä kaikilla on tosinaan päivä, jolloin emme huolehdi säännöllisti henkilökohtaisesta hygieniasta esimerkiksi kiireiden, laiskuuden tai muiden syiden takia. Jos suihkussa käymisen unohtaminen aamulla harmittaa, kannattaa muistaa että Iranista löytyy mies joka ei ole tehnyt sitä yli puoleen vuosisataan.

Amou Haji on 80-vuotias mies, joka elää kiertolaiselämää Iranin eteläosassa, Farsin provinssissa. Hän ei ole peseytynut 60 vuoteen. Syyksi mies kertoo iranilaisen Tehran Times -lehden mukaan sen, että hän uskoo puhtauden aiheuttavan sairauksia.

Kuvat: Tehran Times

Vanhuksen elämäntapoja voi henkilökohtaisen hygienian laiminlyömisen lisäksi kuvailla muutenkin erikoisiksi. Amou Haji kertoo suosikkiruokansa olevan kuolleiden eläinten, erityisesti piikkisikojen, mädäntynyt liha. Miehen piipussa palavat eläinten ulosteet, ja perinteistä tupakkaa hän polttaa useamman savukkeen kerrallaan.

Amou Hajin kerrotaan asuvan toisinaan maahan kaivetussa kuopassa, toisinaan häntä säälivien ihmisten rakentamassa kivimökissä. Mies on valinnut elämäntapansa itse. Vähemmän yllättäen miehen erakoitumisen taustalla ovat nuorena koetut henkiset traumat.

80-vuotias iranilaismies on tiettävästi pisimpään peseytymättä ollut elossa oleva ihminen. Aikaisemmin ennätys kuului 66-vuotiaalle Lailash Singhille -nimiselle intialaismiehelle. Hän ei ollut peseytynyut 38 vuoteen.