Nintendosta tehtiin huuliharppu – upea 8-bittinen tulos!

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vaikka pelikonsoleita on ollut markkinoilla jo 70-luvulta saakka, räjäytti Nintendo Entertainment System, eli NES, potin lopullisesti vuonna 1985. Kyseessä oli niin sanottu kolmannen sukupolven kasibittinen konsoli, joka teki muun muassa Super Mariosta maailmanlaajuisesti tunnetun.

YouTube
YouTube

NES täytti viime vuonna 30 vuotta, ja syntymäpäivät innostivat monia muistelemaan ja kokeilemaan pelikonsoleita uudelleen. Nintendo Entertainment Systemin japanilainen versio oli Famicom-konsoli, joka muistutti kuitenkin suuresti maailmanlaajuista Nintendoa. Nyt YouTubessa näytetään, kuinka vanha Famicom-peli muuttuu huuliharpuksi.

Huuliharpulla voi soittaa niin sanottuja Nintendo-ääniä. Moni 80-luvun lapsi varmasti muistaa puhaltaneensa peleihin pölyjä poistaakseen, mutta harva tiesi, että samalla metodilla voi tulevaisuudessa myös musisoida.