Sotshissa kuvataan vessoja ja kylpyhuoneita valvontakameroilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Sotshin talviolympialaiset ovat olleet monen mielestä todellinen floppi jo ennen kisojen avajaisia. Paikalla olevat toimittajat ovat raportoineet enemmän kilpailujen kulisseista kuin pääasiasta, eli urheilusta. Monia alueelta raportoivia uutisryhmiä on kuulusteltu paikallisten viranomaisten toimesta ja toimittajien kuvausmateriaalia on takavarikoitu.

Venäjällä vahditaan tarkasti olympialaisissa olevien ihmisten puheluita ja seurataan heidän tekemisiään terrorismipelon varjolla. Nyt julkisuuteen on paljastunut tieto, että jopa hotellihuoneiden suihkuihin on asennettu valvontakamerat, ja tämä jos mikä loukkaa yksityisyyttä.

Venäjän duuman varapääministeri Dmitry Kozak valitti Wall Street Journalille, että länsimaalaiset yrittävät sabotoida Venäjän luotsaamia kilpailuja, jotka ovat ikään kuin näytönpaikka maalle.

– Meillä on muun muassa valvontakameramateriaalia hotelleista, joissa näytetään kuinka ihmiset kääntävät suihkunsa seinää päin ja jättävät koko päiväksi valumaan, varapääministeri päivitteli.

Myöhemmin herran sanomisia yritettiin muutella vakuuttelemalla, että hotellihuoneissa tai vessoissa ei ole kameroita. Kozak tarkoitti ainoastaan rakennusvaiheessa hotelleissa olleita kameroita. Olympialaiset päättyvät 23. helmiikuta ja tällöin viimeistään tiedetään, kuinka suuresta katastrofista kaiken kaikkiaan on kyse.

Venäjällä järjestettävät Sotshin talviolympialaiset ovat kaikkien aikojen kalleimmat talviolympialaiset, sillä rahaa on palanut useita kymmeniä miljardeja dollareita. Rahat ovat kuitenkin päätyneet aivan väärille tileille – ainakin lopputuloksen perusteella.