273-kiloinen nainen eli pelkällä roskaruoalla – liian lihava kokatakseen itse

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Lihavuus on nyky-yhteiskunnassa tutkijoiden mukaan häpeää tuottava stigma, josta moni pyrkii eroon äärimmäisin keinoin. Helpointa laihduttaminen on yksinkertaisesti syömistottumuksia muuttamalla ja liikuntaa lisäämällä. Teksasilaisen Zsalynn Whitmoren tapauksessa omaehtoinen ruoanlaitto ei onnistunut.

43-vuotias perheenäiti oli nimittäin niin lihava, että hänen oli pakko elää roskaruoalla, koska ei kyennyt laittamaan lainkaan ruokaa tai tiskaamaan ylipainonsa takia. 273-kiloinen Zsalynn ei myöskään pystynyt liikakilojen takia käymään töissä, joten työtön nainen vietti suurimman osan ajasta masentuneena kotonaan.

Hän sai kuitenkin jostain voimaa elämänmuutokseen, ja on hyvää vauhtia matkalla kohti tavoitepainoaan, joka on 89 kiloa. Whitmore oli ollut lapsena normaalipainoinen, mutta alkoi kerryttää massaa kahdeksanvuotiaana. Vaikka hän hyväksyi muotonsa, paino lähti kuitenkin ajan saatossa käsistä, eikä nainen enää päässyt kotoaan pois.

Zsalynn Whitmore painaa tällä hetkellä 140 kiloa, ja on menettänyt lähes puolet painostaan lihavuusleikkauksen avulla. Hän unelmoi siitä, että pääsisi takaisin työelämään ja pystyisi taas kävelemään ihmisten ilmoilla ilman, että herättää kaikkien huomion vartalollaan. Whitmoren tarina nähtiin TLC-kanavan My 600lb Life -sarjassa.