Nainen, kirjoita kalenteriisi MINÄ – olet sen arvoinen

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Naiset ovat yleensä tunnollisempi sukupuoli, sillä he pitävät työpaikoilla ja kotona yllä järjestystä sekä organisoivat asioita määrätietoisesti eteenpäin. Naiset tekevät hommia, joista muut kieltäytyvät ja tunnollisimmat ilmoittautuvat aina vapaaehtoisiksi suorittamaan asioita.

Ahkerien ihmisten täytyy osata myös hellittää, ja nyt kerromme parhaimmat vinkit oman ajan ottamiseen. Irtiottoa tarvitsevat naiset voivat lepuuttaa hermojaan helposti vaikkapa viikonlopun mittaisella minireissulla. Äkkilähtöjä, risteilyjä ja kylpylätarjouksia tarjotaan netissä todella edullisesti ja vertailemalla löytää helposti itseään miellyttävän vaihtoehdon.

Stara
Stara

Mikäli mahdollisuus ei anna kotikaupungista poistumiseen, voi omaa aikaa viettää muutenkin kuin ystävien kanssa laseja kilistelemällä. Yksin touhutessa saa ajatukset helposti kasaan samalla, kun oppii luottamaan ja tuntemaan omaa naiseuttaan sekä kuuntelemaan tarpeitaan.

Kiireiset naiset voivat merkitä päivittäin tai vähintään muutaman kerran viikossa kokousten, kauppareissujen ja muistilistojen sekaan hetkiä, joissa lukee ”Minä!”. Itsekkyys on hyvästä etenkin silloin, kun kaikki muut asiat ovat vaarassa jyrätä henkilön oman hyvinvoinnin yli. Oma aika voi tarkoittaa kirjan lukemista, nautinnollisen teekupin juomista, saippuaoopperoiden tuijottamista, shoppailemista tai vaikka tunnelmallista kynttilänvalossa vietettyä kylpy- ja saunahetkeä.

Moni järjestelee ja tekee perussiivouksen kodissaan päivittäin, mutta suursiivous saattaa olla yhtä nautinnollista kuin viiden kilometrin juoksulenkki. Tavaroiden järjesteleminen auttaa myös ajatusten selventämisessä. Silti oma aika saa olla sängyssä makaamista ja kattoon tuijottamista. Herkutteleminen, musiikin kuunteleminen ja lehtien lukeminen ovat omaa aikaa parhaimmillaan.

Mikäli tuntuu, että vapaa-aika on kortilla, voi aloittaa omien nautintohetkien metsästämisen laatimalla listan, mitä haluaisi tehdä tai kokea ja kuinka usein. Sen jälkeen voi listaa edetä kohta kohdalta itseään toteuttaen. Kannattaa silti varata aikaa myös spontaaneille nautinnoille, joissa lounastauoilla karataan vaikkapa taidenäyttelyyn tai eläinkauppaan katselemaan akvaariokaloja.