Hämmentävä laite Sotshissa: Automaatti jakaa ilmaista olutta vain kanadalaisille

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Molson-panimon nerokkaasta mainoskampanjasta, jossa jätettiin punaisia oluella täytettyjä jääkaappeja Eurooppalaisiin suurkaupunkeihin. Nyt Sotshin olympiakaupungista löytyy samanlainen olutkaappi, josta aiemmin raportoimme.

Asiassa on kuitenkin yksi mutta: Jääkaapit aukeavat vain kanadalaisille. Kaappeihin on asennettu skannerit, jotka toimivat kaapin lukituksen takana. Lukituksen voi avata vain Kanadan passilla ja sen jälkeen pääsee nauttimaan ilmaisista virvokkeista. Moni olutta himoitseva saattaakin kaveerata nyt entistä kernaammin kisakaupungissa olevien kanadalaisten kanssa.

Suomalaisesta näkökulmasta ajateltuna idea on loistava silloin, jos jääkaapin kimppuun menevät kanadalaiset urheilijat, kuten jääkiekkoilijat. Krapulaiset vastustajat on usein helpompi päihittää mittelöissä. Kampanja ei kuitenkaan saavuta kansainvälistä etua, jos muiden maiden kansalaiset eivät pääse maistamaan olutta.