Suojaa heti luottokorttisi! Yksinkertaisempaa kuin luuletkaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalaisiin kohdistuvien luottokorttirikosten määrä on ollut jo pitkään kasvussa, kun nettimaksaminen yleistyy ja verkossa liikkuu luottokorttitietoja jopa salaamattomana vain odottamassa päätymistä rikollisten käsiin. Suuri osa korttitiedoista kopioidaan kuitenkin odottamattoman helposti.

American Express
American Express

On yleinen harhaluulo, että luottokortin tietojen varastamiseen tarvittaisiin jonkinlainen maksupääte. Todellisuudessa riittää, että rikollinen ottaa kortista vain yhden valokuvan. Näin on esimerkiksi American Express -korttien kanssa, koska kaikki korttimaksamisessa tarvittavat tiedot ovat näkyvissä kortin etupuolella yhdellä silmäyksellä. Monissa muissa korteissa CVV-numero on kortin takapuolella.

Nettimaksamisessa kysytään kortin numeroa, kortin voimassaoloa ja kortin kolme- tai nelinumeroista CVV-koodia. Tänään Ilta-Sanomat uutisoi Ruotsin poliisin kehotuksesta peittää luottokortin CVV-numero esimerkiksi teipillä. Silloin pelkän valokuvan ottaminen ei vielä mahdollista kortin väärinkäyttöä rikollisiin tarkoituksiin. Peitetyn numeron voi joko muistaa tai merkitä ylös vaikkapa kännykkään.

Julkaisu käyttäjältä Polisen Bedrägeri.