50 merkkiä parisuhteen vakavoitumisesta – tapasitko jo appivanhemmat?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Osa suhteista soutaa ja huopaa vakavan seurustelemisen ja tapailemisen välimaastossa. Kumpikaan osapuolista ei välttämättä tiedä, onko suhde vakavalla pohjalla vai hakevatko molemmat vain tyydytystä makuuhuoneeseen satunnaisen läheisyyden kautta. Naistenlehdet ovat listanneet usein takuuvarmoja merkkejä parisuhteen vakavoitumisesta.

Femail First on onnistunut löytämään Monarch Airlines -lentoyhtiön innoittamana seurustelemisesta peräti 50 merkkiä, joista tietää suhteen syventyneen tapailua vakavemmalle tasolle. Ensimmäinen merkki on toisen vanhempien tapaaminen ja se, että omat sukulaiset ovat yhtäkkiä sangen kiinnostuneita elämäntilanteestasi. Kolmas merkki on kotiavaimien vaihtaminen ja neljäs tietysti yhteisen lomamatkan suunnitteleminen.

Vaikka kaikki nämä eivät tapahtuisikaan samassa järjestyksessä kuin yllä, ovat myös yhteiset tulevaisuudensuunnitelmat ja rakkauden tunnustaminen parisuhteen vakiintumisen kulmakiviä. Syvempään seurustelun tasoon kuuluvat myös yökyläilyt, yhteiset joulu- ja synttärikortit, jokapäiväiset tapaamiset ja tietysti sen kuuluisan hammasharjan jättäminen toisen kylpyhuoneeseen.

Aidossa suhteessa myös jaetaan salaisuuksia ja hoidetaan kipeänä olevaa kumppania. Pariskunnat ostavat yhdessä lemmikkieläimiä ja antavat partnerin ajaa autoaan. Juhliin mennään yhdessä edustamaan ja toiselle osapuolelle paljastetaan jopa tilinauhan suuruus. Mikäli näistäkään merkeistä ei tunnusta, että on astunut parisuhteen kiemuraisiin kuvioihin, todistaa viimeistään omien salasanojen kertominen, yhteisten loma-aikojen suunnitteleminen ja pikkutavaroiden kerääntyminen toisen asuntoon sen, että pari on erittäin vakiintunut.

He suunnittelevat yhteistä kotia, heidät kutsutaan joka paikkaan yhdessä ja he kertovat jopa salaisista sairauksistaan toiselle. Listassa on myös yhteiset ystävät, lahjat ja päiväsuunnitelmat. Pariskunta käy yhdessä jopa suihkussa ja julistavat lopulta suhteensa koko maailmalle Facebookissa. He käyttävät toistensa seurassa pieruverkkareita ja juoruilevat ystävistään. Ruokaostokset tehdään yhteistuumin ja seurustelevat seuraavat samaa televisiosarjaa. He eivät pysty pitämään näppejään erossa puhelimesta toisen äänen kuullakseen ja naiset antavat miehensä nähdä heidät ilman meikkiä.

Omaan napaan tuijottaminen loppuu ja kumppanilta pyydetään mielipiteitä kaikkiin asioihin. Mikäli tunnustaa toiselle rakkautta myös korteissa ja viesteissä, ei sinkkupäiviin paluuta ole. Toisinaan osapuolet omaksuvat toistensa tyylin musiikkimakua myöten ja lopettavat tapaamasta ihmisiä, joista oma kulta ei pidä. Yhteiset Facebook-kuvat ja hellittelynimet ovat vain piste i-kirjaimen päälle. Viimeinen niitti on se, kun pariskunta piereskelee toistensa kuullen. Vaihtakaa jo sormuksia.