Sotshissa yleisöfloppi! Katsomoita täytetään vapaaehtoisilla

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Venäjällä käynnissä olevat talviolympialaiset jäävät historiaan kaikkien aikojen kalleimpina ja huonoimmin järjestettyinä talvikisoina. Urheilijat, toimitsijat ja toimittajat ovat joutuneet odottamattomiin tilanteisiin, kun kisa-alueiden infrastruktuuri on ollut kuin Pohjois-Koreassa.

Kilpailukaupunkia on kaiken lisäksi peloteltu terrorismilla ja huonot uutiset ovat aiheuttaneet nyt yleisökadon urheilukatsomoihin. Olympialaisten kisapassit eivät ole kiinnostaneet urheilukansaa ja areenoilla on ollut ensimmäisinä päivinä tuhansittain vapaita paikkoja.

Kilpailuorganisaatio on onneksi keksinyt avaimen onneen ja järjestäjät ovat käskeneet olympialaisissa olevia vapaaehtoisia työntekijöitä täyttämään katsomoita. Toisin sanoen ilmaistyövoima pääsee seuraamaan urheiluja paikan päällä ilmaiseksi, jotta kulissit säilyvät kunnossa. Venäjän Sotshin talviolympialaisiin on myyty vain puoli miljoonaa kisapassia, kun esimerkiksi Lontoon kesäolympialaisiin myytiin kahdeksan miljoonaa ja Vancouverin olympialaisiin miljoona, MSN-sivusto uutisoi.