Sisustushistorian tyylikkäin ovi on tässä – designin ylivoimaa

Koti & Asuminen · Tim Isokivi

Sisustuslehdissä ja alan televisio-ohjelmissa nähdään mitä erilaisempia kodin sisustustamiseen liittyviä ratkaisuja, joita ihmiset haalivat design-koteihinsa. Osa vaikuttaa lähinnä epäkäytännöllisiltä ja tarkoituksenmukaisen huomiota herättäviltä, mutta Evolution Door -oviratkaisu vaikuttaa oikeasti hienolta ja innovatiiviselta.

YouTube
YouTube

Itävaltalaisen Klemens Torgglerin suunnitteleva ovi muistuttaa enemmän taideteosta kuin perinteistä saranoiden avulla liikuteltavaa laudankappaletta. Evolution Door -ovi avataan tönäisemällä sitä hieman, jolloin sen kappaleet siirtyvät sulavasti sivuun origamin lailla. Oven käytännöllisyydestä pitkällä aikavälillä ei ole tietoa, mutta ainakin se näyttää hienolta.