Nuoret käyttävät kännykkää vessassa – aikuiset ruokapöydässä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme äsken tutkimuksesta, jonka mukaan nykyajan ihmiset ovat liian riippuvaisia teknologiasta. Tuore tutkimus vahvisti kännyköiden olevan amerikkalaisille jopa seksiä tärkeämpää. Älypuhelimia raahataan usein vessaan saakka.

Kun ennen joissakin vessoissa saattoi olla lehtiä istumisen lukunautinnoksi, vievät ihmiset nyt puhelimensa mukanaan vessaan. Yritysten markkinointia tutkiva ja analysoiva Nielsen toteutti tutkimuksen, jonka mukaan 40 prosenttia 18–24-vuotiaista nuorista ottaa kännykän vessareissulle mukaan. Vessassa räplätään sosiaalista mediaa.

Saniteettitiloissa tarpeiden tekeminen on kuitenkin yksityistä puuhaa, joten vessasurffailua ei pidetä yhtä paheellisena kuin esimerkiksi kännykän käyttöä ruokapöydässä. Samaisessa kyselyssä nimittäin selvisi, että 44 prosenttia 25–34-vuotiaista seikkailee Facebookissa tai Twitterissä ruokapöydän ääressä, Time raportoi.

Tulos on monen mielestä huolestuttava erityisesti siksi, että ihmisten kannattaisi keskustella ennemmin kasvotusten kuin bittiavaruudessa. Kerroimme äsken, että Yhdysvaltojen aikuisiän ylittäneiltä asukkalta kysyttiin, mitä ilman he eivät voisi elää. Tuloksista selvisi, että ihmiselämän jatkumisen kannalta varsin tavallisena tarpeena pidetty seksi on päätynyt vasta listan seitsemännelle sijalle. Sitä tärkeämpinä asioina pidetään muun muassa kännykkää, autoa, tietokonetta, internetiä ja televisiota.