Supertähti Paul van Dyk Summer Sound Festivalin tähdeksi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Vuosikymmenien ajan maailman parhaiden DJ-tähtien kärkikaartiin lukeutunut Paul van Dyk on yksi elektronisen tanssimusiikin suurimmista legendoista ja innovaattoreista. Grammy-ehdokkaanakin ollut artisti on urallaan saavuttanut lähes kaiken mahdollisen.

paulvandyk13022014

Paul van Dyk on rankattu maailman parhaaksi DJ:ksi useiden lehtien äänestyksissä ja listauksissa, ja DJ-lehti Mixmag nimitti hänet Vuoden mieheksi. Suomessa Paul van Dyk esiintyi ensimmäisen kerran vuonna 1995, jolloin hän esiintyi Rantarockin yhteydessä Waskia-yökerhossa noin sadalle kuulijalle.

Saksan Eisenhuettenstadtissa syntynyt Paul van Dyk varttui kommunistisessa Saksassa. Koska hänen kotikaupungissaan ei ollut klubikulttuuria, kuunteli hän elektronista musiikkia radiosta ja löysi itsestään intohimon sen tuottamiseen ja omaperäisen soundin luomiseen. 90-luvun alussa hän oli jo löytänyt tiensä Berliinin legendaaristen klubien, kuten Tresorin ja Turbinen, vakioesiintyjäksi.

Paul van Dyk julkaisi ensimmäisen 45 RPM -sooloalbuminsa jo vuonna 1994. Supertähdeksi hänet nosti toinen albumi Seven Ways ja sen For an Angel -jättihitti, josta tuli yksi maailman suurimmista trance-hiteistä. Muutama vuosi myöhemmin hän työsti uusiksi Humate-yhtyeen Love Stimulation -klassikkobiisin. Lisäksi hän on remiksannut muun muassa Britney Spearsin, Depeche Moden ja Justin

Timberlaken materiaalia.