Auton varastanut pikkupoika jäi kiinni – esitti lyhytkasvuista

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Autolla ajaminen vaatii yleensä hallintalaitteiden käyttötaidon lisäksi oikeanlaista asennetta liikenteeseen ja ainakin sen verran pituutta, että näkee ratin takaa tielle. Nyt eräs lapsukainen oli esitellyt ajotaitojaan Norjassa liukkaalla ajoväylällä – huonolla seurauksella.

Uproxx kertoo kymmenenvuotiaasta norjalaispojasta, joka oli varastanut vanhempiensa auton heidän nukkuessaan. Omatoiminen poika oli saanut tarpeekseen ja päätti ajaa auton keskellä yötä mummolaan. Hän oli nostanut 1,5-vuotiaan pikkusiskonsa kyytiin ja onnistunut käynnistämään ajoneuvon. Poika oli päässyt autolla noin kymmenen kilometriä ennen kuin hän menetti kulkupelin hallinnan lumisella tiellä.

Paikalle saapunut aura-auton kuljettaja soitti poliisille. Poika väitti virkavallalle olevansa vain hieman lyhytkasvuinen ja hän oli unohtanut ajokorttinsa kotiin. Lasten vanhemmat olivat tapauksen selvittyä järkyttyneitä ja he aikovat pitää autonavaimet tulevaisuudessa piilossa. Autolle eikä lapsille käynyt mitenkään ulosajossa. Isovanhemmat asuvat 110 kilometrin päässä pojan kotoa.

PS: Lue lisää autoista Jokamies.fi -verkkolehdestä.