Beef Jerkyä kannabiksella kyllästettynä – maistaisitko?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kuivalihaa on perinteinen herkku, jota on suosittu aikojen saatosta erinomaisen säilyvyyden takia. Suomessa kuivataan eniten poron tai hirven lihaa, mutta myös muut lihat sopivat hyvin herkun raaka-aineeksi.

Lisämakua saa erilaisilla mausteilla ja kastikkeilla, mutta nyt Kaliforniassa on lanseerattu kannabiskuivaliha. Yhdysvalloissa kuivalihaa, eli jerkyä, myydään lähes jokaisella huoltoasemalla ja kaikilla mahdollisilla maku- ja lihavaihtoehdoilla. Kuivalihaa voi myös tehdä itse, mutta prosessi vaatii pitkäjänteisyyttä ja malttia. Nyt Santa Cruz Labs on tuonut markkinoille marihuanalla kyllästetyn kuivalihan nimeltään Reef Jerky.

Elite Daily kertoo lihan nousevan päähän muiden kannabistuotteiden tavoin pelkästään syömällä. Tuotteen kehittänyt Badfish-yritys julkaisi lihoista kuvia Instagramiin ja sai oletetusti erittäin positiivisen vastaanoton herkulle. Kuivalihaa nautitaan perinteisesti retkillä ja vaelluksilla, joten tämä versio kannattaa jättää suosiolla iltanuotiolle herkuteltavaksi.