”Maailmanloppu tulee ensi lauantaina 22.2.2014”

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Maailmanlopun ennustajia on riittänyt aina, ja mikäli ikiaikaiset ennusteet pitävät paikkansa, seuraava ”kaiken tuhoutuminen” koittaa 22. helmikuuta eli tämän viikon lauantaina. Foliohatut esiin, sillä viikinkien tuomiopäivä Ragnarök tekee tuloaan.

ragnarok17022014

Britannian Yorkissa viikinkifanit ovat kokoontumassa paikallisille Yorkshiren kaupungissa järjestettäville Jorvik-viikinkifestareille. Festivaalien ohjaaja Danielle Daiglan kertoi Daily Mail -sivustolle, että viime aikojen tapahtumat vihjaavat lopun voivan todella olla lähellä.

Myytin mukaan tuhoa edeltää esimerkiksi pitkä talvi. Tiedemiehet epäilevät, että maapalloa uhkaa minijääkausi, jonka aiheuttaa auringonpilkkujen muutos. Legendassa puhutaan myös maailmankäärmeestä, Jörmungandrista, joka nousee ylös meren syvyyksistä. Daiglanin mukaan tämä voi viitata äskettäin Kaliforniassa rantautuneisiin kahteen suureen airokalaan.

Ragnarök on skandinaavisen mytologian mukaan maailmanlopun taistelu, jossa lähes kaikki elämä tuhoutuu. Viikinkien sotatorven äänellä käyntiin pantu lähtölaskenta päättyy ennustuksien mukaan hurjiin maanjäristyksiin, vedenpaisumukseen ja taivaan täyttymiseen saasteilla. Karmivan lopun jälkeen maailma syntyy uudelleen uudistuneena. Festivaalin verkkosivuilta maailmanlopun lähestymistä voi tarkkailla laskurin välityksellä.