Lentomatkustus uudelle tasolle: Tunnissa Helsingistä Lontooseen – uskomattomilla maisemilla!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kerroimme taannoin, että Lontoon ja New Yorkin väliselle lentoreitille kaavaillaan supernopeasti kulkevaa Spike Aerospace S-512 -lentokonetta, jonka huippunopeudeksi on tulossa mach 1,8, eli 2.200 kilometriä tunnissa. Helsingistä Lontooseen sillä lentäisi selvästi alle tunnissa.

Nyt lentokonetta suunnitteleva bostonilainen Spike Aerospace on ilmoittanut, että koneeseen ei tule enää lainkaan ikkunoita. Niiden sijaan matkustamon seiniin tulee huipputarkat näytöt, joilla ulkomaisemaa esitetään reaaliajassa. Tulos on siis vastaava kuin että lentokoneen koko kylki olisi yhtä suurta ikkunaa.

Nopea matka on alustavasti tarkoitettu vain liikematkalaisten käyttöön, ja koneessa on 12 – 18 paikkaa. Yhtiö mainostaa koneensa kulkevan Yhdysvalloista Eurooppaan puolet nopeammin kuin tavalliset matkustajakoneet. Yksi mahdollinen reitti olisi myös Tokion ja Los Angelesin välinen matka, jonka kone lentäisi viidessä tunnissa. Lentokoneen on määrä tehdä ensilentonsa joulukuussa 2018.