Siivooja heitti 15 000 dollarin taideteokset roskiin – luuli jätteeksi

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Niinhän se menee – yhden ihmisen taide on toisen roskakasa. Harvemmin taideteoksia kuitenkaan tärvellään yhtä tahattomasti kuin eräässä espanjalaisessa galleriassa, jossa siivooja heitti roskiin vahingossa newyorkilaisen taiteilijan töitä.

Vaikea sanoa, kummalle tilanne on nolompi, taiteilijalle vai epäonniselle siivoojattarelle. Paul Brancan teokset koostuivat muun muassa rytistetystä sanomalehtipaperista ja pahvista. Roskakoreja muistuttavien taideteosten oli tarkoitus muistuttaa gallerian vierailijoita ympäristön tärkeydestä.

Taideteosten arvon arvioidaan olleen noin 15.000 dollaria. Galleria ei aio syyttää naista teosta, koska tämä ei kyennyt arvaamaan tärvelemänsä kahden teoksen merkitystä ja rahallista arvoa, uutisoi BBC News -sivusto.