Samsungin kännykkä parantaa syöpää – omistajan nukkuessa

Digi Viihdeuutiset · Stara.fi

Ympäri maailmaa on lanseerattu vuosien varrella lukuisia projekteja, joissa tavallisten kuluttajien tietokoneiden laskentatehoa on hyödynnetty jonkin suuremman projektin hyväksi. Käyttämättömistä tietokoneista löytyy tähtitieteellisiä määriä laskentatehoa, mutta vähintään yhtä paljon löytyy älypuhelimista.

Samsung
Samsung

Nyt Samsung on ilmoittanut, että sen puhelimet voivat parantaa syöpää samalla, kun puhelimen omistaja nukkuu. Samsung on julkaissut yhdessä Wienin yliopiston kanssa Power Sleep -nimisen sovelluksen, joka valjastaa käyttämättömän kännykän prosessorit ratkaisemaan syövän, Alzheimerin tai muiden sairauksien parantamiseen liittyviä asioita. Tutkijat voivat antaa jaettuja laskentatehtäviä älypuhelimille ympäri maailmaa.

Projektin tarkoituksena on valjastaa tyhjän panttina olevaa tehoa ja siinä samalla tehdä jotain konkreettista hyvää ihmisille. Puhelin ei luonnollisestikaan kulu siitä, että sen prosessoria käytetään. Toistaiseksi sovellus on saatavana ainoastaan Androidiin. Sovellus toimii samalla myös herätyskellona.