WhatsApp kaatui – tuntikausia poissa pelistä!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikon suurin talousuutinen koko maailmassa oli Facebookin yrityskauppa, jossa se osti WhatsApp-viestipalvelun tähtitieteellisellä 11,3 miljardin euron hinnalla. Analyytikot ovat pitäneet ostosta järjettömänä, sillä WhatsAppin menestymisen jatkosta ei ole takeita. Eilen matkaan tulikin kuoppa.

whatsapp23022014

Lauantai-iltana Suomen aikaa WhatsApp-palvelu kaatui nimittäin kolmeksi tunniksi. Huomattava katkos tuli Facebookin miljardiostoksen kannalta pahimmalla mahdollisella hetkellä. Tuntikausien katkoksen jälkeen palvelu saatiin illan aikana uudelleen toimintaan. Jatkossa Facebookin uskotaan tuovan viestipalvelulle tärkeää teknistä osaamista, jotta katkoksia ei enää tulisi.

Facebookin mukaan WhatsAppilla on 450 miljoonaa käyttäjää, joista osa etsi katkoksen aikana uutta vastaavaa palvelua ja siirtyi saman tien käyttämään niitä. Esimerkiksi Telegram Messenger ilmoitti saavansa 100 uutta käyttäjää joka sekunti ja olevansa siksi toimintakykynsä rajoilla Euroopan markkinoilla. Todennäköisesti WhatsAppin katkos ei aiheuttanut sen käyttäjäkuntaan kovinkaan suurta lovea.