Hollywoodin eniten tienaavat listattiin – naiset kaukana kärjestä

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Usein viihdemaailman tähtiä laitetaan paremmuusjärjestykseen tienestiensä, ulkonäkönsä ja seksikkyytensä ansiosta. Nyt Women’s Media Centren tekemässä tutkimuksessa selvisi, ketkä kuuluvat viime vuoden parhaiten tienanneisiin Hollywood-tähtiin.

Tasa-arvo ei toteudu tähtien palkkauksessa kovinkaan hyvin, sillä kyseisessä tutkimuksessa kymmenen kärkeen ei mahtunut yhtään naisnäyttelijää. New Yorkin Film Academyn tekemässä toisessa tutkimuksessa jaoteltiin erikseen parhaiten tienaavat näyttelijät ja näyttelijättäret. Listauksessa naisista eniten tienasi Angelina Jolie, joka takoi työnsä avulla yhteensä 33 miljoonaa dollaria.

Hän ei päässyt kuitenkaan lähellekään parhaiten tienannutta miestä, sillä Robert Downey Jr. tienasi viime vuonna 75 miljoonaa dollaria. Samassa tutkimuksessa selvitettiin, että ikä vaikutti suuresti naisten palkkaukseen Hollywoodissa. Monet parhaiten tienaavista miehistä, kuten Liam Neeson, Tom Cruise ja Downey, ovat reippaasti yli 40-vuotiaita. Sen sijaan parhaiten tienaavat naiset ovat 20-30-vuotiaita. Erona tästä on 49-vuotias Sandra Bullock, kirjoittaa Daily Mail.