Pelottava ennustus: Robotit ohittamassa ihmiset älykkyydessä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin Googlen innosta hankkia robotteja valmistavia yrityksiä omistukseensa. Viimeisin julkisuuteen noussut kauppa oli solmittu Yhdysvaltojen armeijan käyttöön robotteja valmistavan Boston Dynamicsin kanssa. Nyt Googlen johtava insinööri Ray Kurzweil paljastaa lähitulevaisuuden skenaariot robotteihin liittyen.

Kurzweilin mukaan robotit pystyvät pian oppimaan uusia asioita kokemusten perusteella, kertomaan vitsejä ja jopa flirttailemaan. 66-vuotias tiedealan arvostettu ekspertti vakuuttaa, että robotit ovat todennäköisesti älykkäämpiä kuin ihmiset vuoteen 2029 mennessä. Mies kertoi samalla Googlen pääasiallisimman tavoitteen: Valmistaa hakukone, joka tuntee käyttäjän paremmin kuin ihminen itse.

Lisäksi Kurzweil otaksuu, että robottiosia tullaan hyödyntämään tulevaisuudessa myös ihmisissä scifi-elokuvien tyyliin. Hänen mukaansa ihmiskunta voi olla kuolematon jo vuonna 2045, The Guardian uutisoi. Google on aiemmin painottanut, että yhtiö ei ole laajentamassa toimintaansa sotiaalliselle akselille, vaikkakin he kunnioittavat ostamisensa yritysten jo olemassa olevia sopimuksia armeijan kanssa. Sen sijaan robotteja tullaan hyödyntämään katastrofialueiden avunannossa.