Mies väittää olevansa erotiikkakirjan esikuva – tosielämän Christian Grey

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Monien kirjailijoiden fiktiivisille hahmoille on olemassa esikuvia tosielämässä. Kuinka kiehtovaa onkaan pohtia, kuka on esimerkiksi innoittanut E.L. Jamesia kirjoittamaan seksintäyteiset Fifty Shades of Grey -erotiikkakirjat. Nyt eräs italialainen kiinteistövälittäjä on väittänyt olevansa esikuva perverssille Christian Greyn hahmolle.

Alessandro Proto tapasi kirjailija Jamesin vuonna 2010, eli vuotta ennen ensimmäisen erotiikkakirjan julkaisemista, kun nainen kiersi Italiaa ja kirjoitti kansainvälisien julkimoiden ostamista kiinteistöistä. Mies uskoo, että hänen tapaamisensa sai perheenäidin keksimään kinkyn miljonäärihahmon maailmankuuluun teokseensa, New York Daily News uutisoi.

Protolla on muutama ”vedenpitävä” todiste asiasta. Greyn firma kirjassa on nimeltään Grey Enterprise Holding, kun taas italialaismiehen firma on Proto Organization Holding. Jamesin tavatessaan hän ajoi R8 Audia, ja myös Christian Greyn hahmolla on erotiikkakirjoissa sama auto.

Kiinteistövälittäjän toimisto on rakennuksen ylimmässä kerroksessa, mikä assosioidaan yleensä menestykseen. Greyn toimisto on myös ylimmässä kerroksessa – sama pätee tosin suureen osaan firmojen johtajista. Proton mukaan kukaan ei tiedä, miten hän ja Christian Grey saavuttivat menestyksensä. Italialaismies kertoi myös välttelevänsä reporttereita miljonäärihahmon lailla. Paitsi, että hän kuitenkin avautui tästä asiasta toimittajille…

Proto eroaa New York Daily News -lehdelle antamansa haastattelun perusteella eniten Christian Greysta seksimieltymyksiensä perusteella. Hän on seksiasioissa vanhanaikainen mies, eikä perusta S&M-fantasioista lainkaan.