Pelikaanin ensimmäinen lento kuvattiin – onnen kyyneleet lähellä

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Yksi tunnetuimmista pelikaaneista lienee Rasmus Nallen kanssa sarjakuvissa seikkaileva Pelle, jonka nokan uumenista löytyy vaikka minkälaista esinettä ja tavaraa. Todellisuudessa pelikaanit ovat suurikokoisia kalastajia, jotka voivat kasvaa jopa 160-senttiseksi.

YouTube
YouTube

Nyt verkossa nähdään harvinaislaatuista videomateriaalia lentämään opettelevasta pelikaanista. Lintu oli vahingoittunut myrskyssä Tansaniassa ja Greystoke Mahale -kansallispuiston henkilökunta otti pelikaanipoloisen hoidettavakseen. Linnun nokkaan kiinnitettiin toipumisen jälkeen GoPro-kamera ja nyt näemme tervehtyneen yksilön ensilennon upeasta kuvauskulmasta.

Suurikokoinen lintu harjoittelee lentämään puiston ohjaajien ja työntekijöiden avustuksella ja ihmiset jopa näyttävät eläimelle mallia siipien räpyttelytavasta. Lopulta pelikaani nousee siivilleen ja lentää kauas kotirannastaan. Liikuttava video on oiva osoitus siitä, mihin ihmisen ja luonnon välinen yhteistyö voi parhaimmillaan johtaa.