Sota vei 8-vuotiaan viattomuuden – pikkutyttö tekee pommeja isänsä kanssa

Ohhoh! · Anna Poikkimäki

Tavallinen ihminen muuttuu melkoisesti jouduttuaan sotaan. Tappaminen, vaaratilanteet ja jatkuva kuoleman näkeminen aiheuttavat ongelmia vuosiksi kenen tahansa psyykelle. Monet kärsivätkin sodasta kotiin palattuaan posttraumaattisesta stressistä ja painajaisista.

YouTube
YouTube

Syyriassa on käyty sotaa jo useiden vuosien ajan, ja nyt YouTube-palveluun on päätynyt surullinen video siitä, mitä konfliktien keskellä eläminen voi tehdä pienelle lapselle. Kapinallisten johtajan Abu Ali Al-Sahiban 8-vuotias Farah-tytär nähdään dokumenttipätkässä kertomassa lempiasioistaan.

Tyttö paljastaa nauttivansa eniten siitä, kun voi auttaa isäänsä valmistamaan pommeja. Jos länsimaissa lapsi nauttii leikeistä ja perheen yhteisistä lomista, tällaista on meno Syyriassa. Video herättää ajatuksia maailman tilasta – näinkö tosiaan kasvatamme lapsemme?