Ihminen voi lukea uudella sovelluksella jopa 500 sanaa minuutissa

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ihmisiä olisi hyvä kannustaa lukemaan jo lapsesta pitäen. Aiheesta on julkaistu myös tutkimustuloksia, joiden mukaan lukeminen kehittää lapsen kieltä, sanavarastoa ja kirjoitustaitoa. Paljon lukevat ihmiset kahlaavat tekstejä usein myös nopeammin.

Spritz
Spritz

Spritz on nyt kehittänyt sovelluksen, jonka avulla voi lukea jopa 500 sanaa minuutissa. He käyttävät sovelluksen pohjalla Optimal Recognition Point -systeemiä, joissa sanat on sijoitettu näköhermolle ihanteelliseen paikkaan. Yleensä ihmiset eivät varsinaisesti lue sanoja, vaan hahmoittavat ne.

Sovellus nopeuttaa lukemista, koska ihmisen ei tarvitse kääntää silmiä, päätään tai rekisteröidä jokaista sanaa erikseen, vaan ne toistetaan verkkokalvoille ikään kuin automaattisesti. Nopeuksia on monia, joista voi valita itselleen sopivamman. Sovelluksen verkkosivuilla voit itse kokeilla lukea tekstiä haluamallasi nopeudella ja todeta uuden sovelluksen ylivertaisuuden.