Härski juustonaksu leviää netissä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Aina tosinaan maailmalta kantautuu kertomuksia ruoka-aineista, joihin väitetään ilmestyneen esimerkiksi uskonnollisten hahmojen kasvojen kuvia. Näissä tapauksissa herää tietenkin kysymys, mitä esimerkiksi Jeesus haluaa viestiä ilmestymällä paahtoleivän päällä olevaan hilloon.

Nyt internet-käyttäjien ihmetystä on herättänyt kuva juustonaksusta, joka muistuttaa ulkonäöltään jotain aivan muuta. Tällä kertaa kyseessä on tuskin uskonnollinen viesti, ellei Kaikkivaltias sitten halua osoittaa huumorintajuaan. Eräs juustonaksu nimittäin muistuttaa hämmentävästi masturboivaa miestä. Härskin pikkusuolaisen kuva levisi Reddit-yhteisösivustolta sosiaalisiin medioihin.

– Kuinka pilvessä olit tutkiessasi jokaisen juustonaksun?, löytöä ihmetteli käyttäjä Schmed21.

Tieteellinen termi ilmiölle, jossa ihminen kuvittelee näkevänsä esimerkiksi kasvot satunnaisessa kuviossa, on pareidolia. Teorioiden mukaan ihmisen mieli on niin harjaantunut tunnistamaan kasvoja, että se löytää niitä jopa jokseenkin kasvoja muistuttavista kuvioista. Masturboivan miehen näkeminen juustonaksussa kertonee tosin lähinnä katsojan likaisesta mielikuvituksesta.