Ahdistelija piinasi Taylor Swiftiä – uhkasi surmata väliintulijat

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Yhdysvaltain Pennsylvaniasta kotoisin oleva pop- ja countrytähti Taylor Swift lähti jo nuorella iällä tavoittelemaan uraa musiikkibisneksessä. Hän on julkaissut neljä albumia, joista vuonna 2012 päivänvalon nähnyt Red on viimeisin. Swift on joutunut kokemaan myös kuuluisuuden varjopuolia.

Timothy Sweet -niminen mies on vainonnut Taylor Swiftiä jo tammikuusta 2011 lähtien. Mies lähestyi poptähteä useilla sähköposteilla, kirijeillä ja sosiaalisen median kautta lähetetyillä viesteillä joissa hän tunnusti tälle rakkauttaan ja uhkasi tappaa kaikki, jotka tulisivat heidän välilleen.

TMZ-sivuston mukaan Timothy kuvaili viesteissään Taylor Swiftiä vaimokseen, ja kertoi kantavansa asetta suojellakseen häntä. Hän kertoi tappavansa kenet tahansa, joka asettuisi hänen tielleen, mukaan lukien osavaltion silloisen senaattorin, John Kerryn.

Taylor Swift onnistui hankkimaan miehelle lähestymiskiellon oikeuden kautta. Laulajatar perusteli pyyntöä sillä, että hän pelkää Timothy Sweetin olevan vaaraksi hänelle ja perheelleen. Oikeuden tuomari määräsi miehen pysyttelemään vähintään 90 metrin päässä Swiftistä ja hänen perheestään.