Cheek ja Haloo Helsinki! kahmivat Emmat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime vuoden menestyneimpiä artisteja ja musiikkialan ammattilaisia palkittiin eilen Emma-gaalassa. Voitokkain tänä vuonna oli viisi Emmaa kahminut Cheek, joka palkittiin Vuoden miessolistina, Vuoden hiphop-albumista, Vuoden musiikkivideosta, Vuoden myydyimmästä albumista ja Yleisö-Emmalla.

Haloo Helsinki! palkittiin Vuoden yhtyeenä, Vuoden popalbumista ja Vuoden live-esiintyjänä. Nuori tähti Isac Elliot palkittiin vuoden tulokas Emmalla sekä Spotifyn Innovation Awardsilla.

Emma Gaalassa esiintyivät muun muassa Haloo Helsinki!, Jenni Vartiainen, Kerkko Koskinen Kollektiivi sekä Sini Sabotagella vahvistettu Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Vauhdikkaat yhteisesiintymiset tarjosivat tänä vuonna Redrama ja Isac Elliot sekä Cheek ja Robin. Kansainvälistä loistoa gaalaan toi Oscar-palkinnon juuri voittanut Thirty Seconds To Marsin keulakuva Jared Leto, joka jakoi vuoden yhtyeen Emman.

Suomen suurimman vuotuisen musiikkialan juhlagaalan järjestää Suomen Musiikkituottajat – IFPI Finland. Yleisöllä oli mahdollisuus vaikuttaa palkinnonsaajiin kahdessa sarjassa: Vuoden yhtye ja Vuoden musiikkivideo. Tänä vuonna vuoden live-esiintyjä kategoriassa ehdolla olivat kaikki Emma-ehdokkaat, jotka äänestivät keskuudestaan voittajan.