Hamsteripyörästä muokattiin pyörivä asunto – mitä järkeä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Taiteen nimissä voi luoda sekä pysäyttäviä että ajatuksia herättäviä teoksia. Eniten ihmiset noteeraavat teoksia, joissa taiteilijat panevat itsensä likoon esimerkiksi jotain koetta suorittaakseen. Nyt newyorkilaiset miehet ovat kokeilleet hamsterin elämää.

Youtube
Youtube

Performanssitaiteilijat Ward Shelley ja Alex Schweder rakensivat isokokoisen hamsteripyörän, joka toimii samalla miesten kaksiona kymmenen päivän ajan. Taideteoksen tarkoituksena on kuvastaa ihmisten itsenäisyyttä ja ihmiset voivat seurailla omituisen asunnon toimia näköetäisyydeltä. Hamsteripyörän liikuttaminen vaatii molempien miesten yhteistyötä.

Pyörässä on kaikki kodin tarpeelliset esineet ja toiminnallisuudet, kemiallista vessaa myöten. Ihmishamsterit ovat eläneet pyörässään viime perjantaista saakka. In Orbit -nimeä kantavaa pyörää voi käydä katsomassa kuitenkin huhtikuuhun saakka The Boiler -näyttelytilassa New Yorkissa.