Laskuvarjohyppääjä viisti Alppien rinteitä – video vetää hiljaiseksi

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Laskuvarjohyppääjien käyttämä liitopuku antaa hyppääjälle mahdollisuuden pitkään vaakalentoon, joka voi olla pituudeltaan jopa 4,5 kilometriä ennen varjon aukeamista. Nopeus vaakalennossa on jopa 170 kilometriä tunnissa. Liitopuvussa käden ja kyljen sekä jalkojen välissä on tunnelirakenteiset siivet, jotka kehittävät nostetta.

EpicTV
EpicTV

Dan Vicary on hurjapää, joka liiteli helmikuussa Sveitsin Alppien yllä Silberhornissa. Hänen henkeäsalpaavan upea liitelyvideonsa antaa katsojalle hyvän käsityksen siitä, kuinka nämä ilmojen halki lentävät rämäpäät pääsevät nauttimaan maailmasta lintuperspektiivistä.

Netissä nähdään samankaltaisia videoita usein ja toisinaan temput ovat jopa hengenvaarallisia. Kerroimme äskettäin toisista hurjapäistä, jotka lensivät Brasilian Rio de Janeiron Kristus Vapahtaja -patsaan vierestä. Lentoreitti meni vaarallisen läheltä vuolukivestä ja betonista valmistettua maamerkkiä, mutta onneksi extreme-veteraanit suorittivat lennon ilman virheliikkeitä.