Kasvonaamio edullisesti kotitarpeista – näin se onnistuu

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kerroimme taannoin tutkimuksesta, jonka mukaan naisilla on kylpyhuoneen kaapeissa ja kauneuspöydän laatikoissa keskimäärin noin 65 kosmetiikkatuotetta, mutta he käyttävät niistä päivittäin vain kuudesosaa. Monet tuotteet voi korvata luonnonmukaisilla vaihtoehdoilla tai kotikonstein.

Esimerkiksi kasvonaamioita voi valmistaa kodista löytyvien elintarvikkeiden avulla helposti. Yleensä kosmetiikka on silloin terveellistä iholle, jos sitä voi myös syödä. LoveMyVoucher.co.uk-alennuskuponkisivusto on nyt koonnut kuusi helppoa kasvonaamioreseptiä.

Kuivalle iholle:

Banaani- ja jogurttinaamio: Tarvitset kaksi banaania, desilitran maustamatonta jogurttia ja ruokalusikallisen hunajaa. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi tahnaksi ja tee seoksesta kasvonaamio. Anna olla iholla 20 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.

Kananmuna- ja hunajanaamio: Tarvitset yhden kananmunan valkuaisen, yhden teelusikallisen hunajaa ja yhden teelusikallisen auringonkukkaöljyä. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita tasaiseksi ja pehmeäksi. Anna vaikuttaa kasvoilla 15 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.

Kurkku- ja aloe vera -naamio: Tarvitset yhden kurkun ja kaksi ruokalusikallista aloe veraa. Kuori kurkku ja poista siemenet. Pane kurkku tehosekoittimeen ja lisää aloe vera seoksen joukkoon. Anna seoksen vaikuttaa kasvoilla puolen tunnin ajan ja huuhtele viileällä vedellä.

Rasvaiselle iholle:

Banaani- ja sitruunanaamio: Tarvitset kolme ruokalusikallista banaania, yhden teelusikallisen hunajaa ja 4-5 tippaa sitruunamehua. Sekoita ainekset keskenään ja sivele kasvoille välttämällä silmän ympäryksiä. Anna vaikuttaa 20 minuuttia ja huuhtele viileällä vedellä.

Omena- ja maustenaamio: Tarvitset yhden omenan, puoli teelusikallista rosmariinia, puoli teelusikallista salviaa ja 4-5 tippaa sitruunamehua. Keitä omena pehmeäksi, poista siemenet ja sekoita muiden ainesten kanssa tehosekoittimessa. Anna vaikuttaa kasvoilla 20 minuuttia ja huuhtele haalealla vedellä.

Mansikka- ja jogurttinaamio: Tarvitset kahdeksan mansikkaa, yhden kananmunan valkuaisen, yhden teelusikallisen maustamatonta jogurttia ja 4-5 tippaa sitruunamehua. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja muussaa mansikat. Yhdistä ainekset keskenään ja sekoita jogurtin ja sitruunamehun kanssa. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele seos haalealla vedellä.