Koulupoika sai kokeesta 99 prosenttia oikein – rankaisi itseään metallipiikeillä

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Aasialaisessa kulttuurissa on suotavaa olla ahkera ja saavuttaa parhaimpia tuloksia niin kouluissa kuin työpaikoillakin. Toisinaan esimerkiksi kiinalaisten vanhempien odotukset ovat huimia lastensa menestymiseen liittyen ja jopa lapset saattavat odottaa itseltään täydellistä suoritusta kaikessa.

New York Daily News uutisoi nyt äärimmäisiin keinoihin turvautuneesta pikkupojasta, joka rankaisi itseään raa’alla tavalla saatuaan lukuvuoden loppukokeesta tulokseksi ”ainoastaan” 99 prosenttia sadasta. Kiinalainen yhdeksänvuotias tenava tökkäsi vatsaansa kaksi metallista piikkiä virheensä takia. Lisäksi hän työnsi kaksi lisää uuden lukuvuoden alettua.

Uutisen mukaan hän oli ollut erittäin vihainen itselleen ja koki, että ansaitsi kunnon rangaistuksen, jotta pystyisi jatkossa parempiin suorituksiin. Pojan isä epäili lapsensa tehneen jotain älytöntä, mutta pikkupoika ei antanut vanhempien katsoa vatsaa. Lapsi toimitettiin myöhemmin vahvojen vatsakipujen johdosta sairaalahoitoon, jossa käytettiin yli kaksi tuntia piikkien poistamiseen.