Mikä uskollisuus! Koira pelasti loukkaantuneen omistajansa

Viihdeuutiset · Anna Poikkimäki

Ihmisen paras ystävä? Koirahan se, ainakin mitä tulee yleisiin kliseisiin. Nyt sanonta on todistettu todeksi, kun eräs kultainennoutaja seisoi isäntänsä rinnalla tämän loukkaannuttua vakavasti.

52-vuotias alaskalainen Otis Orth ajeli moottorikelkallaan Amber-koiran kanssa hakemaan tavaroita Trapper Creekin kylältä, kun tapahtui jotain yllättävää. Mies ajoi tiellä olevaan kuoppaan ja lensi pois kelkkansa päältä. Loukkaantunut Orth ei pystynyt liikkumaan ja joutui makaamaan lumikasassa yön yli.

Kultainennoutaja makasi isäntänsä vierellä koko yön ja eläimen lämpö piti hänet hereillä. Kun paikalliset Tom ja Maynard Taylor ajoivat ohi moottorikelkoillaan, Amber juoksi heidän luokseen haukkuen ja hälytti apua. Koira johdatti ihmiset loukkaantuneen isäntänsä luo, ja mies pääsi viimein sairaalahoitoon.

– Olen sille koiralle velkaa elämäni. Jos olisin ollut lumessa vielä yhden yön, en olisi selvinnyt, kertoi Orth sairaalapediltään Huffington Post -lehdelle.