Nyt meni rajuksi: Kolmasluokkalaiset polttivat marijuanaa koulun vessassa

Ohhoh! · Terhi Piiroinen

Kannabis on aiheuttanut paljon keskustelua Yhdysvalloissa ja Euroopassa sen jälkeen, kun Yhdysvallat laillisti sen viihteellisen käytön kahdessa osavaltiossa. Käyttö on sallittua pelkästään yli 21-vuotiaille, eikä se sovi edelleenkään alaikäisten nautintoaineeksi.

San Franciscossa asuu kolme pahatapaista ala-asteikäistä poikaa, jotka jäivät kiinni koulun vessassa pössyttelemisestä. CBS-paikalliskanavan mukaan kolme noin yhdeksänvuotiasta vesseliä oli jäänyt kiinni, kun heidän luokkatoverinsa oli kannellut asiasta opettajalle.

Poikia ei ole näkynyt koulussa episodin jälkeen, eikä Summerville School -koulun rehtori ole kertonut heidän käyttämistään rangaistuksista asiassa. Kalifornian opetuslain mukaan kannabiksesta kiinni jääneet oppilaat voi erottaa opinahjostaan pysyvästi. Pojat olivat polttaneet marihuanaa piipulla, eikä kyseessä ollut heidän ensimmäinen kertansa. Osavaltiossa ei voi tuomita alle 12-vuotiaita rikosoikeudelliseen rangaistukseen.